En ny rejse

At starte en ny hjemmeside op er ligesom en rejse.

En rejse, som kræver planlægning, professionel hjælp, ideer, kreativitet, lyst til at prøve noget nyt, at have tillid til processen, prøve sig frem med forskellige muligheder og så glæde sig over resultatet.

Det er sådan en rejse jeg tager, når jeg dykker ned i et maleri under opbygning.

Når lag på lag inspirerer og viser flere veje, flere muligheder og kræver at jeg bare gør det – uden at tænke for meget – uden at være udelukkende fokuseret på resultatet eller endemålet.

Det er her kreativiteten og intuitive input får lov til at boltre sig, udvikle sig og skabe overraskelser under processen.

Planlægger og tænker jeg for meget, mister maleriet sin glød, sine tilfældigheder og små og store overraskelser.

Det er lige netop her tilfældighederne er med til at gøre et maleri interessant for en selv, men i høj grad også for beskueren.

Her sidder jeg med et af mine mixed media malerier ”The dry river”

Velkommen til mit intuitive maleunivers

Hvert maleri er en fortælling fra mit indre. Farverne nærmest slår kolbøtter for at vise deres lys og intensitet. De hører med til historien. Min historie. Mange andre gøremål og aktiviteter har over flere uger presset maleriet i baggrunden.

Min sjæl længes. Min energi forsvinder. Men så snart jeg bevæger mig ind i atelieret og tager farverne frem og penslen i hånden så sker der noget magisk. På bare et splitsekund højnes energiniveauet og glæden bobler i mit indre. Nu skal der males og min kreative sjæl får lov til at boltre sig uden facit – bare en overgivelse til den meditative proces og en total nydelse i farvernes fortælling.

 

Uddannelse hos Andromeda ved Baukje Zijlstra

Min måde at arbejde på, er udviklet under min uddannelse hos Andromeda med hollandske Baukje Zijlstra ved roret.

Uddannelsen foregik over et toårigt forløb og ændrede min tilgang til det kunstneriske udtryk radikalt.

Undervisningen var en vekselvirkning i teknisk kunnen, kunstnerisk uddannelse, psykologiske indspark og en given slip på den indre kontrolknap. Det handlede om at lære at stole på de intuitive input, bruge dem og så bare give slip på den ”pæne” pige.

Jeg valgte efterfølgende at deltage i flere overbygninger hos Baukje Zijlstra gennem flere år.

Hvornår er det bedst at stoppe ?

Når mit kreative jeg så har givet den gas, så kommer der et tidspunkt i forløbet, hvor maleriet skal ”samles”. Og en proces i at erkende, opleve og beslutte hvornår maleriet er færdigt.

Hvornår er det bedst at stoppe?

Her ligger der en fare i at overgøre og samtidig ødelægge det unikke udtryk, som den frie udfoldelse på lærredet havde skabt spontant.

Så nogen gange kan det føles som at starte forfra og bagfra. Men ihærdighed belønnes og det, der så håbløst ud, kan igen pludselig fremstå unikt, originalt og interessant. ”So – never give up”.

At male er for mig det salt i livet, som nærer min sjæl og udvikler mig som menneske

Når jeg er kreativ så er jeg tættest på min sjæl.

Kreativiteten bærer mig ind i et univers af meditativ ro og fordybelse. Her tør jeg. Her udvikler jeg mig.

Her udvikler og berører jeg de dybeste strenge af mit potentiale, mit mod og min tillid til at alt er lige præcis der, hvor det skal være – uden egoets kontrol men med en dyb tillid til, at alt er såre godt.

Det nye

Ja og hvad er så det nye?

Det er modet til at gå hele vejen med min kunst – især min kunst.

Kunsten og kreativiteten er min fortælling sammen med min spiritualitet og medfødte evner i klarsyn. At få det hele til at gå op i en højere enhed, så jeg føler mig hel og kan mærke en udvikling af mig som menneske og mit medfødte spirituelle og kunstneriske potentiale.

”At vove er at miste fodfæste for en stund – ikke at vove er at miste sig selv”

Jeg har vovet før – mange gange – men denne gang har og er ”fødslen” hård ved mig som menneske, mor, ægtefælle, søster, veninde, ven, biopat, zoneterapeut, clairvoyant rådgiver og alle de tråde jeg har vævet i mit samvær og nærvær med andre mennesker.

Nu skal jeg bare være mig, stå ved de skridt, som er nødvendige for at udfolde mit fulde potentiale. Det må briste eller bære.

Jeg har deltaget i censurerede udstillinger, i kunstforeninger, åbne døre 6100, udstillet på Galerie Knud Grothe og deltager i online gallerisalg. Det er kunstmesserne det er det helt nye for mig. Så nu må malerierne vises frem i et messemiljø, som er nyt for mig. ”Wish me luck”.

Kunstmesser

Så at vove fuldt ud er det nye – at vise min kunst frem på messer er det nye – at gå all in med alt hvad jeg indeholder er det nye.

Sensitiviteten er max udfordret. Følelser går op og ned. Energiniveauet skifter fra høj til lav. Selvfølelsen er til tider klar og principfast og til andre tider vægelsindet og svækket.

Sådan er det, når vi er i proces med os selv, når vi udvikler os og ”springer” ud af vores komfortzone – indtil – beslutningen er taget, dybt inde fra hjertet og vi oplever indre ro og fred.

Så nu er det bare at komme i gang.

Kvinder & Kunst 2021

”Kvinder og kunst 2021” i Hillerød den 20. – 21. november kl 10 – 16 er min første ”rigtige” kunstmesse.

Måske vi ses.

Adressen er: Royal Stage, Milnersvej 39, 3400 Hillerød.

Følg med på kvinderogkunst.dkFacebook og Instagram.

Følg Gelerie Hella på sociale medier

Hella Carstens

“Jeg ved aldrig, hvad der vil ud og hvordan fortællingen vil forme sig på lærredet.

Når jeg maler, starter jeg med flere forskellige materialer og teknikker. Det er lidt som at lægge et puslespil. Først kan et virvar af puslebrikker virke kaotisk, men ved at lægge dem brik for brik, genskabes et billede med en historie, vi kan forholde os til.

Maleriet er min pauseknap og balsam for de dybeste strenge i mig.”

Åbningstider i
Art by Hella

MandagLukket
Tirsdag15.00 - 17.30
Onsdag15.00 - 17.30
Torsdag15.00 - 17.30
Fredag15.00 - 17.30
LørdagLukket
SøndagLukket

Ellers efter aftale. Ring 25 66 75 61 eller send en mail til hella.carstens@live.dk

Få nyt fra Art by Hella

Nyhedsbrevet sendes når der er nyheder, fx nye malerier, udstillinger o.lign. 

Du kan altid afmelde dig med et klik.