Om Hella Carstens

Maleriet er for mig erindringsbilleder på livets vej

Efter et 2 årigt uddannelsesforløb i billed- og gestalt i 2004 – 2006 hos kunstner Baukje Zijlstra tog det kreative, kunstneriske og intuitive udtryk fart. Her lærte jeg for alvor at slippe “fanden løs” ikke være bange for fejltagelser og bare give den gas. Det var en kunstnerisk og psykologisk læring af de helt store og jeg har siden fulgt hendes kurser gennem flere år.

Maleriet er min livsfortælling. Når jeg maler, starter jeg med et mix af forskellige teknikker – lige fra tryk, papir, collage, streg og akrylmaleri. Jeg bruger ikke skitser, men lader intuitionen styre de input, der spontant dukker op med alt det min sjæl og mit ego er fyldt af.

Det kreative og intuitive sprog er min måde at forstå og opleve verden på. Det er her jeg får en oplevelse af, at være dybt forbundet med min sjæl: “This is the real me”.

Malerierne i mixed media er farverige og med små fortællinger gemt i det spontane og intuitive udtryk. Ofte dukker der kvinder op, som måske handler om min feminine side – men også naturen, landskabet og dyrene – især fuglene finder oftere og oftere deres vej ind på lærredet for at være en del af min fortælling. 

At have noget på hjerte – i hjertet – ja som gerne vil ud og vise sig – er for mig en unik udtryksform – en intuitiv og kreativ fortælling – lidt som et fingeraftryk, inspireret af sjælens sprog og mit indre univers af følelser, glæder, udfordringer og tankernes “dagsform”.
Lige præcis her, kan jeg, dybt inde i mig få forbindelse til min indre fortælling. Et kreativt univers af farver og former, presser sig på for lige præcis at afspejle min historie, mine gaver fra sjælen og de ord, som ikke har et sprog men bedst kan udtrykke sig i form, farver, lys og musik. Dette sprog er universel. Vi taler fra hjertet til hjertet.

Lige netop her bliver maleriet med en blanding af farver, papir og serigrafitryk mit sprog fra hjertet. Min indre fortælling viser små glimt af noget, som gerne vil ud og vise sig til verden – hvordan jeg oplever og forstår – dybt inde i mig.

Måske du oplever det samme, når du iagttager maleriet. Måske bliver du rørt på indre strenge i din sjæl og samler tråden op i den fortælling, som er startet i et kreativt univers af former og farver. Fortællingen kan fortsætte i det uendelige og lige bedst, som du så noget, forstod noget – ja, så opdager du noget nyt på lærredet, der inspirerer dig og former din fortælling på ny.

Jeg ved aldrig, hvad der vil ud og hvordan fortællingen vil forme sig på lærredet. Dog er det ofte mennesker, oftest kvinder, der dominerer i mine malerier. Måske det handler om min feminine side. Måske om noget helt andet. Det vigtigste er, at min sjæl har åbnet en flig af min indre fortælling, der bare måtte ud og vise sig til verden. Maleriet er min pauseknap og balsam for de dybeste strenge i mig.

Åbningstider i
Art by Hella

MandagLukket
Tirsdag15.00 - 17.30
Onsdag15.00 - 17.30
Torsdag15.00 - 17.30
Fredag15.00 - 17.30
LørdagLukket
SøndagLukket

Ellers efter aftale. Ring 25 66 75 61 eller send en mail til hella.carstens@live.dk

Få nyt fra Art by Hella

Nyhedsbrevet sendes når der er nyheder, fx nye malerier, udstillinger o.lign. 

Du kan altid afmelde dig med et klik.

Når jeg træder ind i mit lille atelier kan jeg mærke alle spektre af følelser lige fra glæde, eufori, modstand og følsomhed. Og når jeg tager penslen i hånden, må jeg lige stå lidt og sætte tankerne og følelserne på standby. Det minder om en meditativ tilstand, hvor begrebet tid forsvinder og jeg bare begynder at male, klistre og trykke på lærredet og glemmer alt omkring mig.