Om Hella Carstens

Maleriet er min pauseknap

Gennem næsten hele mit liv har den kreative proces været en vigtig faktor i at udtrykke mig.

Det startede i børnehaven og siden har jeg leget med forskellige udtryk. Med tiden overtog maleriet som det medie, jeg bedst kunne udtrykke mig i. Derfor har jeg gennem mange år deltaget i forskellige kursus- og undervisningsforløb på henholdsvis Haderslev kunstskole, Sønderborg kunstskole og forskellige højskoler og her arbejdet med tegning, akvarel, oliemaling og akryl.

Men først efter et 2 årigt uddannelsesforløb i billed- og gestalt i 2004 – 2006 hos kunstner Baukje Zijlstra tog mit kreative, kunstneriske og intuitive udtryk fart. Her lærte jeg for alvor at slippe “fanden løs” ikke være bange for fejltagelser og bare give den gas. Det var en kunstnerisk og psykologisk læring af de helt store og jeg har siden fulgt hendes kurser gennem flere år.

Kunstner Annemette Højer Nielsen, som er en sand farvemester, har nu også gennem flere år støttet og lært mig meget om farvernes sam- og modspil.

Mit maleri udtrykker meget min sindstilstand og derfor er hvert maleri et glimt af mit indre univers. Til tider føres penslen og lægges collagen legende let – og til andre tider opleves maleprocessen som en indre kamp indeholdende frustrationer, følelsen af ikke-kunnen til eufori. Men det ender med at være balsam for sjæl og legeme.

At have noget på hjerte – i hjertet – ja som gerne vil ud og vise sig – det som gemmer sig dybt derinde i dig har brug for at vise sin fortælling. Her er det kreative sprog den form, som er nærmest din sjæl. Her, lige præcis her, kan jeg, dybt inde i mig få forbindelse til min indre fortælling og i et kreativt univers af farver og former, maser det sig frem og presser sig på for lige præcis at afspejle min historie, mine gaver fra sjælen og de ord, som ikke har et sprog men bedst kan udtrykke sig i form, farver, lys og musik. Dette sprog er universel. Vi taler fra hjertet til hjertet.

Lige netop her bliver maleriet med en blanding af farver, papir og serigrafitryk mit sprog fra hjertet. Min indre fortælling viser små glimt af noget, som gerne vil ud og vise sig til verden – hvordan jeg oplever og forstår – dybt inde i mig.

Måske du oplever det samme, når du iagttager maleriet. Måske bliver du rørt på indre strenge i din sjæl og samler tråden op i den fortælling, som er startet i et kreativt univers af former og farver. Fortællingen kan fortsætte i det uendelige og lige bedst, som du så noget, forstod noget – ja, så opdager du noget nyt på lærredet, der inspirerer dig og former din fortælling på ny.

Når jeg træder ind i mit lille atelier kan jeg mærke alle spektre af følelser lige fra glæde, eufori, modstand og følsomhed. Og når jeg tager penslen i hånden, må jeg lige stå lidt og sætte tankerne og følelserne på standby. Det minder om en meditativ tilstand, hvor begrebet tid forsvinder og jeg bare begynder at male, klistre og trykke på lærredet og glemmer alt omkring mig.

Jeg ved aldrig, hvad der vil ud og hvordan fortællingen vil forme sig på lærredet. Dog er det ofte mennesker, oftest kvinder, der dominerer i mine malerier. Måske det handler om min feminine side. Måske om noget helt andet. Det vigtigste er, at min sjæl har åbnet en flig af min indre fortælling, der bare måtte ud og vise sig til verden. Maleriet er min pauseknap og balsam for de dybeste strenge i mig.

Åbningstider i
Art by Hella

MandagLukket
Tirsdag15.00 - 17.30
Onsdag15.00 - 17.30
Torsdag15.00 - 17.30
Fredag15.00 - 17.30
LørdagLukket
SøndagLukket

Ellers efter aftale. Ring 25 66 75 61 eller send en mail til hella.carstens@live.dk

Få nyt fra Art by Hella

Nyhedsbrevet sendes når der er nyheder, fx nye malerier, udstillinger o.lign. 

Du kan altid afmelde dig med et klik.