Jeg maler stadig

Der er gået lang tid – rigtig lang tid med at restituere og opbygge min krop og min sjæl.
Men nu er jeg ved at genfinde energien og glæden i min hverdag igen.

Der males – ja – dog med flere pauser imellem effektive maledage. Og jeg maler langsom, opbygger et maleri lag på lag og derigennem former historien og mennesket sig på det oprindelige hvide lærred.

Kvindetema

Mennesket – især kvinderne er blevet et gennemgående tema i mit kreative udtryk. Måske det handler om min egen historie og de mennesker jeg møder i mit liv.

Jeg lader det udfolde sig uden at kende til det færdige resultat på forhånd – ingen skitser – bare mit møde med lærredet, farverne, papiret, lim, tryk og tus. Oplevelsen af, at et maleri vælger sin helt egen unikke historie lige foran øjnene på mig, er også overraskende for mig.

Fordybelsen og kreativiteten smelter sammen og udfolder sig præcis, som det vil – såfremt jeg ikke slår tankerne til – de kan ødelægge den unikke historie i mit maleriske udtryk. Kaos bliver samlet. Uro bliver dæmpet. Farverne og formerne ændrer sig hele tiden.

Lige nu arbejder jeg på flere lærreder i samme størrelse. Lærredets størrelse påvirker også min måde at fortælle historien i hvert maleri.

Jeg viser dig her to igangværende malerier og efterfølgende to færdige malerier.

Disse to malerier her er godt på vej til at skabe deres form og udtryk. Så nu fortsætter jeg lag på lag og må være forsigtig med at lade historien udfolde sig.

Tankeprocesserne kan ødelægge det unikke udtryk og den fine fortælling som skabes i processen.

Så lad os se hvor det bærer hen og glæd dig til at se dem færdige – altså når jeg synes de er færdige.

At male er medicin

Og selv om jeg har været lagt ned i krop og sjæl, så har jeg alligevel grebet fat om penslen, fordi jeg ved, at det er ren medicin for mig.

Jeg får mere ro, indre styrke og energi. Så herunder får du et glimt af nogle færdige malerier malet i den tid som manede til ro og fordybelse. Og det er en dyb sandhed for mig, at når jeg maler, er jeg tættest på min sjæl. Et meditativt flow, hvor jeg ikke tænker – bare gør – bare lader det ske – og se så sker der noget.

Jeg maler til messer m.v.

Mange af mine malerier er også blevet solgt. Enkelte har fundet frem til Art by Hella via nettet, hjemmesiden www.galeriehella.dk eller Instagram/Facebook på @galeriehella. Andre via klinikken www.hellacarstens.dk og andre via kunstmessen i Hillerød.

Nogen gange går det stærkt – så ja – helt stille har det ikke været. Der er et eller andet der hiver mig op i nakkehårene i mit atelier – lidt som englenes hvisken, som blid men bestemt skubber mig i den rigtige retning.

Jeg maler også til kommende messer m.m., som afholdes efter sommerferien. Mere om det i et andet nyhedsbrev.

Så her ser du noget af det nyeste.
Håber du kan lide det.

I skovens dybe stille ro 50x70 cm5.250 kr

Malerierne bliver snart lagt på hjemmesiden www.galeriehella.dk og jeg arbejder videre på mine påbegyndte malerier.

Sommeren kommer til at handle om familie – jeg er blevet Bedste igen – denne gang til en lille pige – og det er ligeså fantastisk, som sidste gang for to år siden og selvfølgelig maleriet, hvor jeg også mødes med andre skønne kunstnere for at male og male og male.

Glæder mig til at fortælle mere på et senere tidspunkt.
Hella

Hella Carstens

“Jeg ved aldrig, hvad der vil ud og hvordan fortællingen vil forme sig på lærredet.

Når jeg maler, starter jeg med flere forskellige materialer og teknikker. Det er lidt som at lægge et puslespil. Først kan et virvar af puslebrikker virke kaotisk, men ved at lægge dem brik for brik, genskabes et billede med en historie, vi kan forholde os til.

Maleriet er min pauseknap og balsam for de dybeste strenge i mig.”

Åbningstider i
Art by Hella

MandagLukket
Tirsdag15.00 - 17.30
Onsdag15.00 - 17.30
Torsdag15.00 - 17.30
Fredag15.00 - 17.30
LørdagLukket
SøndagLukket

Ellers efter aftale. Ring 25 66 75 61 eller send en mail til hella.carstens@live.dk

Få nyt fra Art by Hella

Nyhedsbrevet sendes når der er nyheder, fx nye malerier, udstillinger o.lign. 

Du kan altid afmelde dig med et klik.