Mød mig på Kvinder & Kunst

Så nærmer det sig med hastige skridt. Jeg udstiller på min første kunstmesse og glæder mig.

Det er på Kvinder & Kunst i Hillerød den 20.11-21.11 – begge dage – lørdag og søndag – fra kl. 10-16.

Her udstiller jeg sammen med mange andre kunstnere mine malerier i mixed media. De er i forskellige størrelser og jeg har selvfølgelig også noget af det sidste nye med.

At se kunst “in real” er nogen gange overraskende, til tider fascinerende, provokerende, fantastisk og overvældende. Det er mange forskellige måder at være kreativ på – jeg har omsider valgt min udtryksform som et mixed media udtryk på lærred – intuitiv, spontant, vilkårligt og med en kærlighed for små historier i maleriet.

Jeg elsker farver, former og tilfældigheder, når jeg arbejder med mine malerier. Jeg ved aldrig – planlægger ikke på forhånd – det må briste eller bære. Ihærdighed lønner sig – ikke give op, selvom maleriet virker håbløst undervejs i processen. Og så dukker de op – kvinderne. Alle med deres helt egen fortælling, følelse og udtryk.

Mændene sniger sig ind i ny og næ – min harlekin er en ihærdig en af slagsen og vil gerne blande sig. Han får lov – en sjælden gang – nogen gange alene og nogen gange med mine kvinder.

Men næste gang et maleri former sig, ved jeg ikke på forhånd, hvad der vil ske.

 

Flere malerier i støbeskeen

 

Så lige nu males der på livet løs. Flere malerier er i støbeskeen og jeg håber de bliver færdige til messen.

Forskellige størrelser lærreder er for mig også inspiration og tirrer mine intuitive input. Så det er ikke lige meget om jeg arbejder på et stort eller et mindre lærred – eller om de er aflange, firkantede, brede eller smalle.

De store lærreder gir ofte en større frihed og fantasien har lettere ved at slå sig løs. Så formatet i de forskellige lærreder har uden tvivl en afgørende betydning for min kreative gnist.

 

Den tilfældige streg

 

Mine malerier er fyldt med tilfældige streger, papirstumper, mønstre, tryk og farver. Og netop her får jeg meget forærende. Fortællingen i det spirende maleri er “rå” uden mål og retning. Og – det er for mig, når jeg starter op, ikke af afgørende.

Det tirrer mine sanser, min intuition og min kunstneriske formåen. En udfordring med lærredet og mig som initiativtager har taget sin begyndelse. Hvad kommer det hele til at ende med? Og det bedste og det værste af det hele er: “Jeg ved det ikke”.

Og sådan er det hver gang. Ingen skitser, ingen andre at læne sig op ad – bare tilliden til de intuitive input – ja, og så bare gøre det. Til tider nemt og nærmest legende – til tider svært og famlende.

Tillid til processen – tillid til at det sikkert ender godt og tillid til at lag på lag på lag i sidste ende kan bidrage med et helt unikt finish til det færdige maleri.

Så her ser du nogle af mine sidste igangværende projekter:

 

Øverst er et maleri med målene 50×90 cm. Måske hun bare skal hedde “Kvinden med den røde hat”. Det er ikke helt afgjort endnu.

Men hun kommer med på kunstmessen “Kvinder & Kunst” som afholdes af foreningen Zonta.

Det næste maleri er større og har målene 70×120 cm.

"Drømmebobler"

Jeg har her prøvet at vise disse to meget forskellige malerier i samme showroom og det viser tydeligt, synes jeg, deres forskellige karaktertræk og at størrelsen samt formatet også sætter deres præg på maleriets udtryk, når det hænger på en væg.

Hun får også lov til at komme med på messen.

Begge malerier skal lige have en afsluttende behandling med en lakering som finish. Dette fremmer ofte farvernes glød.

 

Galerie Hella på hjul

 

Så jeg håber vi ses.

Og når du det ikke eller synes du, det er godt nok langt fra, hvor du bor, men du godt kunne tænke dig et af mine malerier; ja – så kommer jeg gerne forbi dig derhjemme med et udvalg af mine malerier og her kan du så – i ro og mag – se om der er et maleri, der passer netop til din væg.

Åbent hus og privat fremvisning

Til tider holder jeg også åbent derhjemme i form af et åbent hus eller måske ønsker du bare at se mine malerier hjemme hos mig og så samtidig få en snak med mig som kunstner. Det ville glæde mig. Du er altid velkommen.

Mange hilsner
Hella Carstens

Følg Gelerie Hella på sociale medier

Hella Carstens

“Jeg ved aldrig, hvad der vil ud og hvordan fortællingen vil forme sig på lærredet.

Når jeg maler, starter jeg med flere forskellige materialer og teknikker. Det er lidt som at lægge et puslespil. Først kan et virvar af puslebrikker virke kaotisk, men ved at lægge dem brik for brik, genskabes et billede med en historie, vi kan forholde os til.

Maleriet er min pauseknap og balsam for de dybeste strenge i mig.”

Åbningstider i
Art by Hella

MandagLukket
Tirsdag15.00 - 17.30
Onsdag15.00 - 17.30
Torsdag15.00 - 17.30
Fredag15.00 - 17.30
LørdagLukket
SøndagLukket

Ellers efter aftale. Ring 25 66 75 61 eller send en mail til hella.carstens@live.dk

Få nyt fra Art by Hella

Nyhedsbrevet sendes når der er nyheder, fx nye malerier, udstillinger o.lign. 

Du kan altid afmelde dig med et klik.